Köttlådan.

Limousinköttet är känt för att vara ett mycket mört och fint
kött. Våra djur hämtas av styckaren och åker direkt till
slakteriet i Skåne. Slaktkroppparna åker sedan ca 3 mil till
styckaren där köttet hängmöras och styckas upp i köttlådor.
Lådorna som vi säljer innhåller finstyckat och benfritt kött med
tex 1/8 av varje del av djuret. Beroende på hur stora djuren är
så varierar storleken på lådan. 1/8 ligger på ca 25-35 kg, 1/4
ca 50-60kg. Alla delar är uppmärkta för att göra det lätt för
kunden att ta hand om köttet. Vi har olika styckningsalternativ
så om du kontaktar oss så skickar vi mer information.
Vi producerar vårt nötkött så klimatsmart som möjligt. Djuren
betar på naturbeten, vi odlar grovfoder och foderspannmål på
våra åkrar som vi ger i fri tillgång till våra ungdjur. Detta
gör att de växer snabbt och får en kort uppfödningstid vilket
ger en mindre mängd metangasutsläpp.
Att vi odlar fodret själva bidrar också till minskade
transporter.
Det känns också bra att slakteriet där vi slaktar våra djur och
styckaren ligger i norra Skåne dvs så kort väg som möjligt för
köttet från gård till konsument.
Vi ser framemot att få leverera till er!
Karin och Karl
|