Köttlådan.



Limousinköttet är känt för att vara ett mycket mört och fint kött. Våra djur hämtas av styckaren och åker direkt till slakteriet i Skåne. Slaktkroppparna åker sedan ca 3 mil till styckaren där köttet hängmöras och styckas upp i köttlådor. Lådorna som vi säljer innhåller finstyckat och benfritt kött med tex 1/8 av varje del av djuret. Beroende på hur stora djuren är så varierar storleken på lådan. 1/8 ligger på ca 25-35 kg, 1/4 ca 50-60kg. Alla delar är uppmärkta för att göra det lätt för kunden att ta hand om köttet. Vi har olika styckningsalternativ så om du kontaktar oss så skickar vi mer information.

Vi producerar vårt nötkött så klimatsmart som möjligt. Djuren betar på naturbeten, vi odlar grovfoder och foderspannmål på våra åkrar som vi ger i fri tillgång till våra ungdjur. Detta gör att de växer snabbt och får en kort uppfödningstid vilket ger en mindre mängd metangasutsläpp.
Att vi odlar fodret själva bidrar också till minskade transporter.
Det känns också bra att slakteriet där vi slaktar våra djur och styckaren ligger i norra Skåne dvs så kort väg som möjligt för köttet från gård till konsument.

Vi ser framemot att få leverera till er!
Karin och Karl